Conservatoir beslag leggen is een kunst. Wij zorgen ervoor dat u een goede wisselwerking tussen de deurwaarder en de advocaat ziet. Voor het leggen van conservatoir beslag kunt u het beste samenwerken met een professioneel deurwaarderskantoor, dat ervaring heeft met dergelijk beslagacties.

Ons gerechtsdeurwaarderskantoor kan dit goed voor u faciliteren.

Wat is conservatoir beslag?

Als u nog geen ervaring heeft met conservatoir beslag leggen kunt u op deze pagina informatie vinden hierover.

Het conservatoir beslag is een bewarend beslag dat voorafgaand of tijdens de gerechtelijke procedure wordt gelegd. Wij kunnen dit voor u leggen op vermogensbestanddelen, zoals (on)roerende zaken, vorderingen en inkomstenbronnen.

Wanneer  wij conservatoire beslag voor u leggen moet de persoon waaronder het beslag is gelegd de vermogensbestanddelen en/of goederen “bewaren”.

U vindt in deze link de wetsartikelen met betrekking tot dit onderwerp.

conservatoir beslag leggen

Vereiste voor conservatoir beslag

Voordat u conservatoir beslag laat leggen moeten wij de rechtbank om verlof vrage om het  beslag te mogen leggen. Een advocaat kan het verlof voor u aanvragen. Ons gerechtsdeurwaarskantoor heeft voor u contacten met goede advocaten die dit voor u kunnen regelen.

Wij kunnen het verlof zowel voorafgaand als tijdens de gerechtelijke procedure voor u laten aanvragen.

Wanneer wij het verlof indienen bij de rechtbank, wordt de andere partij meestal niet gehoord of in kennis gesteld dat er verlof is aangevraagd. Hierdoor komt een conservatoir beslag meestal als verassing voor uw debiteur,

Wanneer conservatoir beslag leggen?

U kunt conservatoir beslag laten leggen, wanneer u een vordering heeft op een partij en weet dat er vermogen is of bepaalde vorderingen zijn. Doordat u hier voorafgaand of tijdens de gerechtelijke procedure beslag op legt kunnen dit vermogen of deze vorderingen niet meer worden verkocht. Hierdoor kunt u het verhaal veiligstellen.

Wij kunnen voor u beslag leggen op bijvoorbeeld: woningen, bankrekeningen, vorderingen bij opdrachtgevers etc.

Overige vereisten

U kunt geen conservatoir beslag leggen zonder dat u ook een hoofdprocedure instelt om het geschil voor te leggen aan de rechtbank. Voor vorderingen tot € 25.000, huur,- en arbeidsgeschillen kunt u de procedure instellen bij de kantonrechter. Dit kunnen wij voor u doen. Voor vorderingen boven € 25.000 en geshillen op andere rechtsgebieden kunt u een advocaat inschakelen.

Wij kunnen voor u ook een advocaat inschakelen met veel ervaring en waar wij ook goede ervaringen mee hebben. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en snelheid.

Contact

Wilt u meer informatie hebben over onze dienstverlening of heeft u vragen over deze pagina? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wilt u dat wij contact opnemen?